Απολέπιση προσώπου και σώματος | Suenso Spa

Απολέπιση προσώπου και σώματος

Με τον όρο απολέπιση εννοούμε την διαδικασία απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων του δέρματος που βρίσκονται στην επιφάνειά του με την χρήση ειδικών scrub που με απαλές κυκλικές κινήσεις απλώνουμε επάνω στο δέρμα, για να αφαιρέσουμε όλα τα νεκρά κύτταρα ή τυχόν κατάλοιπα.

Γιατί όμως η απολέπιση είναι σημαντική;

Όσο μεγαλώνουμε η φυσική διαδικασία ανάπλασης των κυττάρων του δέρματος επιβραδύνεται σημαντικά. Το σώμα μας γίνεται όλο και πιο αργό στο να αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα του δέρματός μας και να δημιουργεί νέα. Έτσι με την συσσώρευση των παλαιών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος, φαίνεται να εγκαθίσταται μια θαμπάδα στην επιδερμίδα μας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική λιπαρότητα και κατά συνέπεια σε φραγμένους πόρους που με την σειρά τους δημιουργούν κηλίδες ή ακόμη και ακμή.

Η σωστή απολέπιση προσώπου και σώματος απομακρύνει το εμπόδιο της φραγής του δέρματος από τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στην αποκάλυψη των φρέσκων κυττάρων που βρίσκονται από κάτω. Αυτό λειτουργεί σαν πρόδρομος για τα ενυδατικά προϊόντα, αφού τα βοηθά να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα, καθιστώντας τα πιο αποτελεσματικά.

Η διαδικασία της απολέπισης είναι πολύ σημαντική τόσο στο πρόσωπο όσο και σε ολόκληρο το σώμα και χρειάζεται προσπάθεια και συνέπεια. Είναι πολύ καλό να καθιερώνεται μια ρουτίνα απολέπισης, περίπου 1-2 φορές μέσα στην εβδομάδα, η οποία θα πρέπει να ακολουθείται πιστά και με πρόγραμμα. Φυσικά απαραίτητη είναι και η συνοδεία ενυδατικών προϊόντων περιποίησης δέρματος για να τελειοποιηθεί το αποτέλεσμα, αφήνοντας το δέρμα λαμπερό και υγιές!